نیسان پاترول NISSAN PATROL

تاریخچه نیسان پاترول

برای آشنایی با تاریخچه ی اتومبیل نیسان پاترول به سال ۱۹۱۴ برمی‌گردیم.

کارخانه ی اتومبیل سازی کوچکی، آغاز به تولید یک وسیله نقلیه ی دو سیلندر نمود که تنها ده اسب بخار قدرت داشت. نام این خودرو DAT تعیین شد که اولین حروف نام شرکای آن بود. دن Den، آیویاما Aoyama و تاکوچی Takeuchi سه تولید کننده ی این وسیله نقلیه ی کوچک بودند. سالها گذشت تا در سال ۱۹۳۰ اتومبیل DAT دستخوش تغییر شد.خودروی کوچک جدیدی بنام پسر دات Son of DAT تولید شد و چندی بعد به DATSUN (در زبان ژاپنی به معنای خورشید تابان است) شهرت یافت.

در سال ۱۹۳۴ داتسون اقدام به مشارکت با خودروساز دیگری نمود که نهونسانگ Nihon Sang نام داشت و پس از آن نام داتسون به نیسان تغییر پیداکرد.

سال ۱۹۳۷ سالی بود که نیسان به‌عنوان یک شرکت خودروسازی موفق ژاپنی در یوکوهاما در سطح جهانی مطرح شده بود. نیسان در این سال ده‌هزارمین اتومبیل خود را تولید کرد، ده سال بعد با پیشرفت صنایع خودروسازی، زمان ساخت اتومبیل الکتریکی فرارسیده بود.

دولت ژاپن بهره‌گیری از انرژی دوگانه را مدنظر قرارداد، پس نیسان اقدام به تولید خودروی الکتریکی تاما نمود و آنرا روانه بازار فروش کرد. به منظور جوابگویی به احتیاجات ارتش ژاپن (نیاز به اتومبیلهای پرقدرت بیابانی) در سال ۱۹۵۱ اولین خودروی دودیفرنسیال (چهارچرخ متحرک) کمپانی نیسان به نام پاترول از خط تولید نیسان خارج شد . این خودرو که از بسیاری جهات مورد توجه ژاپنیها قرار گرفت، از نظر ظاهری نیز بسیار شبیه به اتومبیل جیپ ساخت آمریکا بود. تا سال ۱۹۸۰ پاترول تغییرات زیادی کرد که از جمله ی آنها می‌توان به تغییر اتاق، موتور و تجهیزات داخلی اشاره کرد؛ ولی این سال را می‌توان نقطه ی عطفی در تاریخ تولد نیسان پاترول دانست. در این سال تجهیزات لوکس بسیاری بر این خودرو افزوده شد، بطوریکه از این زمان به بعد پاترول تنها یک اتومبیل بیابانی و کوهستانی نیست بلکه اتومبیلی است در چندین مدل برای سلایق مختلف.

برای اولین بار پاترول دو گونه ۵ در و ۳ در، شاسی بلند و شاسی کوتاه عرضه شد، و این تغییرات و تنوع همگام با پیشرفت تکنولوژی در صنعت خودرو و بکار گیری آن در ساخت پاترول باعث شده که این اتومبیل به شهرت دست پیدا کند تا جایی که نیسان در کشورهایی چون انگلستان، آلمان، اسپانیا و بلژیک اقدام به برپایی خط تولید آن نمود. نیسان پاترول تاکنون در شش نسل مختلف تولید شده است و درسال ۲۰۱۰ آخرین نسل آن یعنی نسل ششم نیسان پاترول توسط شرکت نیسان معرفی گردید.


پاترول در ایران

در ایران فقط نسل سوم پاترول معروف به سری 160 و 260 تولید (در واقع مونتاژ) شد. تولید این خودرو در ایران از سال ۱۳۶۴ هجری خورشیدی آغاز شد. در سال ۱۳۷۲ خورشیدی، تجهیزات بیشتری مانند هیدرولیک فرمان، کولر، رینگ پهن و گارد محافظ سپرجلو و همینطور زاپاس بند عقب به طور استاندارد توسط کارخانه به آن اضافه شد که در افزایش راحتی و همچنین زیبایی ظاهری آن سهم بسزایی داشت بطوریکه در سالهای بعد از آن (و همچنین اکنون) دیگر در ایران یافتن نیسان پاترول بدون این تغییرات ظاهری کار مشکلی است.

در سال ۱۳۸۲ هجری خورشیدی به دلیل عدم برخورداری از سامانه انژکتور و برخوردار نبودن از استانداردهای عدم آلایندگی هوا، تولید پاترول متوقف شد و مدل جدیدتر نیسان رونیز که برخلاف پاترول فقط دارای مدل پنج در بود مجهز به سامانه انژکتور و با قدرت موتور بالاتر (و البته اختلاف قیمت قابل توجه با نیسان پاترول و گرانتر) جایگزین آن شد هرچند تا زمان توقف تولید هرگز نتوانست به رکورد محبوبیت پاترول در میان ایرانیان حتی نزدیک هم بشود.

در مجموع ۶۱۵۵۲ دستگاه نیسان پاترول در ایران تولید شد. در طول مدت تولید در ایران یکی از معدود خودروهای چهارچرخ متحرک مونتاژشده در ایران بود و از اقبال عمومی بسیار خوبی برخوردار بود. پس از توقف تولید پاترول، نمایندگی نیسان پاترول را در ایران همان کارخانه مونتاژکننده یعنی شرکت پارس خودرو در اختیار گرفت.


ایرادات موجود در نیسان پاترول دو درب


بسیاری از ایراداتی که به نیسان پاترول نسل سوم گرفته میشود ناشی از قدیمی بودن فناوری آن است، با این حال امکان رفع تعدادی از این ایرادات وجود دارد. بعضی از این ایرادات عبارتند از:

۱. مصرف بالای سوخت در برابر خودروهای چهارچرخ متحرک دیگر، مانند رنجرور .رونیز . جیپ صحرا و... . امروزه مصرف بالای پاترول با نصب دلکوی مگنتی و شمع ایریدیوم سوزنی و همچنین فیلتر هوای اسپرت در جاده به ۹ الی ۱۲ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر کاهش خواهد یافت که در مقایسه با سایر خودروهای شاسی بلند رقم بالایی نیست.

۲. خشک بودن: با نصب کمک فنرهای گازی و همچنین فنر پارابولیک و نیز افزایش ارتفاع حداکثر شش سانتیمتر با نصب سرقامه های بلندتر تا حد قابل توجهی (حتی در حد خودروهای سواری مانند پراید) میتوان پاترول را نرم کرد.

۳. غیر فنی بودن ساخت آن و تبدیل کردن وانت به سواری - مدلهای ۵ در بسیار راحت و نرم هستند و مدلهای دو در در مقایسه با سایر شاسی بلندهای هم رده (و البته نه شاسی بلندهای جدیدتر) شاید راحت تر هم هستند.

استفاده از کلمه ی "غیرفنی" کاملا بی انصافی است: موتور پاترول بسیار قوی و بی دردسر بوده و در بدترین شرایط جوی و ترافیکی می‌توانید با کولر یا بخاری روشن از یک رانندگی بی دردسر لذت ببرید. موتور پاترول با توجه به فناوری قدیمی و سادگی و "دیجیتال نبودن" به ندرت خراب می‌شود چه موتور ایرانی ساخت مگاموتور چه موتورهای ژاپنی. هزینه ی تعمیر و نگهداری موتور پاترول نسبت به سایر خودروهای چهارچرخ متحرک مخصوصا مدلهای جدیدتر این خودروها که پیچیده تر هستند، بسیار پایین تر است. کیفیت موتور ژاپنی پاترول تا حدودی بهتر از موتور مگاموتور ساخت ایران است. گرچه موتور مگاموتور، صدای کمتری ایجاد می‌کند.


نیسان سافاری مدل 1997

 

نیسان پاترول سافاری مدل 2010





مشخصات فنی پاترول 4 سیلندر - دو درب




ابعاد:طول *کل 4460 میلی*مترعرض کل 1940 میلی*متر
ارتفاع کل 1800 میلی*متر
وزن:
وزن خالص (بدون بار) 1810 کیلوگرم
موتور:
نوع، کد بنزینی، Z 24تعداد و ترتیب سیلندرها 4- ردیفی
حجم سیلندرها 2389 سانتی*متر مکعب
حداکثر قدرت
105/4800hp/rpm
گیربکس معمولی:
نوع و مدل دسته دنده بر روی کفی F4W81A
تعداد دنده 4 جلو + یک عقب
کمک گیربکس
نوع و مدل دسته دنده بر روی کفی T130A
تعداد دنده
2
اکسل ها:
اکسل جلو: نوع و مدل C200B ، تمام شناور
اکسل عقب : نوع و مدل
H233B ، نیمه شناور
سیستم برق:

استارت: برق خروجی 1 کیلو وات
آلترناتور: توان خروجی 60 آمپر ، 12 ولت
باطری
60 آمپر ، 12 ولت
سیستم سوخت رسانی:
کاربراتور تکی - دودهانه
رینگ و لاستیکها:
اندازه رینگ 7JJX15
اندازه لاستیک
10R15-6Uباحروف برجستهمشخصات فنی پاترول 6 سیلندروزن 2165 کیلو گرم.
موتور 6سیلندر حجم موتور 4000سی سی با نسبت تراکم2/8 به یک وحداکثر قدرت
140 اسب بخار در 4000 دور بر دقیقه.
نوع جعبه دنده 4 سرعته دستی با دو دنده کمکی.
فرمان هیدرولیک.
سیستم ترمز درجلو دیسکی وعقب کاسه ای
ظرفیت باک بنزین نزدیک 90 لیتر



منبع


  • سایت کمپانی نیسان پاترول
  • سایتintc
  • مجله ماشین مهر ۱۳۷۰
  • وبلاگ تقویت نیسان پاترول
 



نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد